Ranja

Ik ben een Gelderse vos merrie en ik ben ongeveer 1.66 m. hoog. Ik ben geboren op 17 mei 1998 en kom uit Driebergen. Mijn vader is Droomwals en mijn opa is Ureterp. Dressuurmatig kan ik heel netjes lopen en ik kan ook een aardige sprong maken, maar ik kan ook erg goed voor de wagen lopen. Mijn naam dank ik aan de kleur van mijn vacht en omdat ik zo zoet uit mijn ogen kijk.

Magnus

Hoi, ik ben Magnus! Ik ben een Fjord en zie eruit als een schattige pony, maar stiekem ben ik heel stoer! Ik hou wel van een geintje maar vind het ook heel leuk om lekker aan het werk te gaan in de bak. Mijn verjaardag hebben ze me nooit verteld, maar ik ben geboren in 1998. Kun je zelf uitrekenen hoe oud ik ben.

Tieske

Ik ben Tieske, een Friese merrie uit Noord-Holland. Ik ben de 4e Friese merrie in de historie van de Eendenkooi, iets dat ik best een eer vind! Ook al ben ik een Fries, ik ben niet zo heel groot, maar ik kan wel heel grote passen maken! Ik ben erg lief en wordt altijd met iedereen vriendjes.

Mijn geboortedag staat niet in mijn paspoort, maar ik ben in 2002 geboren.

Zydney

Hello, I'm from Australia. Nee grapje, ik kom gewoon uit Nederland, uit Stellendam. Dat ligt op Goeree Overflakkee. Ik ben een grote ruin en maak mezelf ook graag groot. Ik lijk heel groot en stoer, maar eigenlijk ben ik best wel een softie (ssst, niet tegen de meiden zeggen hoor!)

Mijn verjaardag is op 21 mei en ik ben geboren in 2004.

Vacature

Manegepaard. 

Felix

Dag allemaal, ik ben Felix, een ruin. Ik ben een zwart-witte bonte Tinker en net als de meeste Tinkers ben ik soms een beetje onhandig (niet verder vertellen!).

Ik ben nog niet zo oud, misschien wel een beetje jonger dan in mijn paspoort staat. Dat zei m'n vorige baas die ook paardentandarts is. De leeftijd van een paard kun je namelijk goed aan het gebit zien.

Volgens mijn paspoort ben ik geboren in 2009 maar dat is dus niet zeker. 

Endra

Ik ben Endra, een tuigpaardmerrie en ik ben geboren op 1 mei 2009. Ik kom samen met mijn vriendinnetje Annie uit Ouddorp, een plaatsje op de grens van Zuid-Holland en Zeeland. Daar maakten we vooral buitenritten, lekker racen over het strand!

 

Ik kijk soms nog een beetje de kat uit de boom maar ik vind het erg leuk op de Eendenkooi.

Lancada

Ik ben in september 2020 naar de Eendenkooi verhuisd vanaf een stal in de buurt. Ik ben erg voorzichtig, maar ik weet dat ik iedereen die rustig doet kan vertrouwen en dan laat ik me graag verzorgen en rijden. De Eendenkooi is een fijne plek voor mij en ik heb veel steun aan de andere merries. Mijn verjaardag is op 29 juni en ik ben van 2001.

Herman

Ik ben Never Geussed Sultan Moreno de Milan. Bij geboorte kreeg ik die naam, en daarna hebben ze me Herman genoemd. Ik ben een kruising van Fries en Irish-cob en ben sinds februari 2022 op de manege. Ik ben geboren op 16 juni 2015 en ben zo de jongste van de club.

Maybe

Hallo! Ik ben Maybe. Ik woon sinds juni 2019 op de Eendenkooi en ik bewaak hier het terrein. Ik ben een teefje en ik ben geboren in oktober 2018 in Roemenië. Via een hulporganisatie ben ik naar Nederland gekomen en heb ik mijn plek hier gevonden.

Ik vind het hier erg fijn tussen alle lieve mensen en de paarden. Ik ben wel erg op mezelf: als ik wil knuffelen of geaaid wil worden, kom ik vanzelf naar je toe.